kapří hranolky
Recepty

Kapří hranolky

5
(4)

Suroviny

  1. cca 600 g filetu z kapra
  2. 3 lžíce sójové omáčky
  3. stroužek česneku
  4. 1 citrón
  5. 1 vaječný bílek
  6. 40g hladká mouka
  7. 20g solamyl
  8. olej na smažení
  9. drcený kmín
  10. mletá paprika
  11. sůl

Postup přípravy

  1. Kapří filet prokrajujte až ke kůži na zhruba 2 milimetrové plátky a každý 4 řez prořízněte úplně včetně kůže. Vzniknou vám zhruba 8 mimimetrové prokrájené proužky z filetu.
  2. Proužky promíchejte v misce se sójovou omáčkou, šťávou z poloviny citrónu, paprikou, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Nechte v chladniččce marinovat minimálně 1 hodinu.
  3. Před smažením vmíchejte do marinovaných proužků vaječný bílek, škrob a hladkou mouku.
  4. Smažte při teplotě 180°C. Možno fritovat ve fritéze.

Hodnocení

Klikněte na hvězdu pro hodnocení

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnocení 4

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Přihlášení k odběru

Přihlaste se k odběru novinek do vaší schránky maximálně 1x za měsíc.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.