Suroviny
- cca 600 g filetu z kapra
- 3 lžíce sójové omáčky
- stroužek česneku
- 1 citrón
- 1 vaječný bílek
- 40g hladká mouka
- 20g solamyl
- olej na smažení
- drcený kmín
- mletá paprika
- sůl
Postup přípravy
- Kapří filet prokrajujte až ke kůži na zhruba 2 milimetrové plátky a každý 4 řez prořízněte úplně včetně kůže. Vzniknou vám zhruba 8 mimimetrové prokrájené proužky z filetu.
- Proužky promíchejte v misce se sójovou omáčkou, šťávou z poloviny citrónu, paprikou, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Nechte v chladniččce marinovat minimálně 1 hodinu.
- Před smažením vmíchejte do marinovaných proužků vaječný bílek, škrob a hladkou mouku.
- Smažte při teplotě 180°C. Možno fritovat ve fritéze.