losos-recept
Recepty

Marinovaný losos v sójové omáčce s medem

5
(4)

Suroviny

  1. 500g lososa
  2. 2 lžíce medu
  3. 6 lžic sójové omáčky
  4. sůl
  5. pepř
  6. citrón

Postup přípravy

  1. Připravte marinádu – smíchejte šťávu s celého vymačkaného citrónu, med, sójovou omáčku, sůl a pepř.
  2. Lososa nakrájejte na plátky o šířce 5-8 mm, zalijte marinádou, promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe i přes noc. Losos musí být celý potopený.
  3. Do pekáče rozložte lososa včetně marinády a pečte odkrytého na 180°C zhruba 15-20 minut (do zhnědnutí – med musí zkaramelizovat a omáčka se musí zredukovat). Lze také smažit v horkovzdušné fritéze na 180°C zhruba 10-15 minut.
  4. Servírujte ideálně s bramborovou kaší.

Hodnocení

Klikněte na hvězdu pro hodnocení

Průměrné hodnocení 5 / 5. Hodnocení 4

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Přihlášení k odběru

Přihlaste se k odběru novinek do vaší schránky maximálně 1x za měsíc.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.