Suroviny
- 500g lososa
- 2 lžíce medu
- 6 lžic sójové omáčky
- sůl
- pepř
- citrón
Postup přípravy
- Připravte marinádu – smíchejte šťávu s celého vymačkaného citrónu, med, sójovou omáčku, sůl a pepř.
- Lososa nakrájejte na plátky o šířce 5-8 mm, zalijte marinádou, promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe i přes noc. Losos musí být celý potopený.
- Do pekáče rozložte lososa včetně marinády a pečte odkrytého na 180°C zhruba 15-20 minut (do zhnědnutí – med musí zkaramelizovat a omáčka se musí zredukovat). Lze také smažit v horkovzdušné fritéze na 180°C zhruba 10-15 minut.
- Servírujte ideálně s bramborovou kaší.